İspanya Vizesi

BLS İspaya, İspanya vizesi için başvuru yapacak olan kişilere vize süreci hakkındaki detayları sunar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklular İspanya vizesi almak için yetkili tek kurum olan BLS International üzerinden başvuru yapmalıdırlar.

İspanya Vizesi (90 Güne Kadar)

İspanya vizesi için başvuru yapmadan önce ilk yapılması gereken, vize türünün belirlenmesidir. Bunun için seyahat amacına doğru bir şekilde karar verilmelidir. Bu kararın alınmasında BLS International çalışanları sizlere yardımcı olamamaktadır. Dolayısıyla bu kısım üzerinde dikkatlice düşünülmelidir.

İspanya Schengen Vize Formu üzerinde seyahat amaçları belirtilmiştir. Bunlar:

  • Turistik
  • İş
  • Aile veya arkadaş ziyareti
  • Kültürel
  • Sportif
  • Resmi ziyaret
  • Sağlık sebebi
  • Eğitim
  • Transit
  • Havalimanı Transit

Şeklindedir. Bu amaçlar dışında farklı bir amaç ile İspanya seyahati gerçekleştirilecekse durumun detaylıca belirtilmesi gerekmektedir.

Not: Uzun süreli vize (90 günü aşan) için BLS üzerinden işlem yapılamamaktadır. Uzun süreli eğitim, oturum izni, çalışma izni veya aile birleşimi amaçları ile yapılan vize başvuruları, şahsen yapılmalıdır. İkamet edilen ilin bulunduğu merkeze göre göre bu başvurular Ankara İspanya Büyükelçiliği veya İstanbul İspanya Başkonsolosluğu üzerinden yapılır.

90 güne kadar olan seyahatler C tipi Schengen vizesi kategorisinde değerlendirilir. Bu seyahatler için BLS İspanya vizesi başvurularını kabul etmektedir. İspanya vizesi alırken vizenin izin verdiği süre içerisinde en uzun kalınacak ülkenin İspanya olmasına dikkat edilmelidir. Ziyaret edilecek birden fazla ülke varsa ve gün olarak İspanya ile süre kalınacak bir ülke varsa, ilk girilecek ülkenin İspanya olmasına özen gösterilmelidir.

 

Seyahat Edilecek Pasaport Hakkında

Her ne amaçla İspanya vizesi alınacak olunursa olsun aşağıdaki pasaport özellikleri tüm başvuru sahipleri tarafından karşılanmalıdır.

  • Pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır.
  • Beyan edilen seyahatin dönüş tarihi ve seyahat edilecek pasaportun son geçerlilik tarihi arasında en az 3 ay 15 gün bulunmalıdır.
  • İspanya vize etiketinin basılması için en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır.
  • Pasaport herhangi bir şekilde zarar görmüşse yenisi ile değiştirilmelidir.

Pasaportunuz eğer bu şartları sağlamıyorsa en yakın Emniyet Müdürlüğüne pasaport almak için müracat edebilirsiniz.

Yorum Bırakın

*