İspanya Vize Tipleri

ispanya turist vizesi, İspanya transit denizci vizesiBu bölümde İspanya transit denizci vizesi başvurusu yaparken gerekli olabilecek tüm bilgiler mevcuttur.

Aşağıdaki bölümleri dikkatlice inceleyerek başvuru öncesi adımları kendi durumunuza uygun olacak biçimde tamamlayabilirsiniz.

İspanya Transit Denizci Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri pasaportlarında geçerli bir Schengen vizesine sahip değillerse, İspanya’ya seyahat edebilmek için vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. İspanya’dan transit olarak geçmek amacıyla denizcilerin yapması gereken başvuru, İspanya transit denizci vizesi başvurusudur.

İspanya vizesi için başvuru yapmadan önce bilinmesi gereken, seyahat süresince en uzun kalınan süresinin İspanya olması gerektiğidir. Eğer İspanya ile birlikte farklı ülkelerde aynı süre kalınacaksa ilk olarak İspanya’ya giriş yapılmalıdır. Bu şartlar sağlanıyorsa İspanya vize formu doldurularak ve gerekli evraklar hazırlanarak başvuru yapılabilinir.

Bu sayfada İspanya transit denizci vizesi başvurusu sürecinde ihtiyacınız olabilecek tüm bilgileri bulabilirsiniz.

 

İspanya Transit Denizci Vizesi Ücreti

İspanya transit denizci vizesi için alınan ücretler, harç bedeli ve hizmet bedeli olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır:

  • Yetişkinler için İspanya vize ücreti 247 TL’dir.
  • 6-12 yaş arası başvuranlar için İspanya vize ücreti 144 TL’dir.
  • 0-5 yaş arası başvuranlar için vize ücreti alınmamaktadır.
  • Başvuru sahibi AB vatandaşı ile evli olanlar vize bedelinden muaftırlar. Bu muafiyetten faydalanabilmek için başvuru ile birlikte AB ülkesinden alınan evlilik cüzdanının kendisi ve bir fotokopisi de başvuru merkezine getirilmelidir.
  • Her başvuru sahibinden 64 TL hizmet bedeli ve 4 TL SMS takip bedeli alınmaktadır.

 

İspanya Transit Denizci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • İspanya Schengen Vizesi Başvuru Formu: Eksiksiz olarak el ile doldurulmalı, 37, ve son kutucukta yer alan bölümler imzalanmalıdır. 18 yaşından küçük olan başvuranlar için yasal velilerin imzası gerekmektedir.
  • Yolcu Pasaportu: Beyan edilen seyahatin dönüş tarihinden başlayarak 3 ay 15 gün geçerliliği olmalıdır. Vizenin basılabilmesi için en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaport 10 yıldan daha eski olmamalıdır.
  • İspanya Vizesi için Fotoğraf: 1 adet beyaz fon ile çekilmiş, 3 aydan daha eski olmayan 34 x 45 mm boyutlarında biyometrik fotoğraf. Alın ve yüz örtü ile kapalı olmamalıdır. Yüz hatlarının tam belirgin ve tüm yüzün görünür olması gerekmektedir. Bulanık, fazla parlak veya koyu fotoğraflar ve gözlüklü fotoğraflar kabul edilmemektedir.

Seyahat Aracı İle İlgili Rezervasyon: 

Üzerinde PNR kodu yer almayan, süresi dolmuş rezervasyon kodları ile işlem yapılmamaktadır. Yolcu ismi gidiş – dönüş tarihleri, kalkış ve varış yerleri belirtilmiş, yolcu ismi doğru biçimde girilmiş olmalıdır.

İspanya sınırlarına giriş, farklı bir ülkeden araç ile gerçekleşecekse araç ile ilgili belgeler:

  1. Yolcunun veya yakınının aracı ise araç ruhsat fotokopileri, yeşil sigorta ve AB ülkelerinde geçerli sürücü ehliyeti
  2. Araç kiralık ise kiralama detaylarını gösteren belge.
  3. Grup seyahatlerinde araç şöförünün ehliyeti ve araç plakası eklenmelidir.
  4. Charter uçuşlar için, charter sözleşmesi gerekmektedir.

İşyeri İle İlgili Belgeler

  • Denizcilik şirketinin ya da kontrat yapılan firmanın yazısı (Antetli ve kaşeli ve ıslak imzalı)
  • İspanyol Gemi firmasından transit vize istediğini bildirme, geminin limana yanaşma ve ayrılma tarihi, denizcinin adı ve pasaport numarası
    içeren yazı (Antetli ve kaşeli ıslak imzalı)
  • Gemici cüzdanı fotokopisi
  • Gemicinin kontratı
  • Yolcu gemisinde garson olarak çalışmaya gidenler : Orijinal sözleşme ve fotokopisi ve İspanya’daki gemi şirketinin davetiyesi
  • İkametgah: Nüfus müdürlüğünden, muhtardan, E-devlet hesabından alınmış olmalıdır, başvuru sahibinin adı yazmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi: Nüfus cüzdanının ve güncel pasaportun tüm işlenmiş sayfalarının(vize ya da damga olan tüm sayfaların)A4 boyutunda fotokopisi, Eski pasaportunuzda eğer son üç yıl içinde alınmış schengen vizesi varsa sadece alınan vizelerin fotokopisi.

 

İspanya Transit Denizci Vizesi Fotoğraf Özellikleri

  • 3 aydan daha yeni olmalıdır.
  • Yüz tam karşıdan görülecek şekilde, baş düz bir konunda olmalıdır.
  • Yüz ifadesiz, ağız ise kapalı olmalıdır.
  • Dini amaçlarla kullanılan örtüler yüzü ve alnı kapatmamalıdır.
  • 35 x 45mm ebatlarında olmalıdır.
  • Arka fon beyaz olmalıdır.
  • Fotoğraflar gözlüksüz olmalıdır.

 

İspanya Transit Denizci Vize İşlem Süresi

BLS International üzerinden yapılan İspanya vize başvuruları için işlem süresi en az 7 iş günüdür. Belirtilen seyahat tarihi 7 iş gününden önce olan başvurular kabul edilmemektedir.

BLS International firmasının vize değerlendirmelerinde insiyatifi olmadığından vize sonucunun olumlu olup olamayacağı hakkında ve pasaportun ne zaman geri geleceğine dair net bilgileri verememektedir.

Randevular seyahat tarihinden en fazla 90 gün önce alınabilinir.

İspanya Vize Başvuru Formu İçin Tıklayın

 

1 comment

Yorum Bırakın

*